maandag 12 juli 2010

13 juli de dag des oordeels

Eén keer trek je de conclusie, beveiligingsupdates zijn een illusie

Zeker na vandaag, want vanaf morgen (13 juli 2010) stopt Microsoft met beveiligingsupdates ondersteuning voor Windows XP met Service Pack 2. Service Pack 3 wordt nog wel ondersteund (een heel jaar nog "zelfs").
Volgens schattingen zijn er in Nederland nog 1 miljoen (!) computers die op XP servicepack 2 draaien. Het niet meer krijgen van beveiligingsupdates houdt in dat uw computer niet meer wordt beveiligd tegen nieuwe gevaren die worden ontdekt.

Wat moet ik doen!?!?

Uw computers moeten worden geupdate naar service pack 3 of, dat ziet Microsoft het liefst, u moet uw systeem upgraden naar Windows 7.

Dat lukt me niet, ik heb er geen tijd voor, ik kan dat niet.

Sommige systemen ondersteunen Service Pack 3 niet of hebben problemen met het installeren. Of u heeft zoveel computers dat u er geen tijd voor heeft om deze allemaal te upgraden. Dan is het een idee om PC Masters in te schakelen, die updaten uw computer(s) volledig zodat ze zonder problemen weer helemaal bij zijn met servicepacks en updates. Op die manier wordt u weer voorzien van de beveiligingsupdates en bent u sowieso weer helemaal bij als PC Masters klaar is met uw updates. Als u een servicecontract heeft bij PC Masters hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Alle computers waarvoor u een servicecontract heeft zijn al volledig geupdate en worden regelmatig bijgehouden.

Migreren naar windows 7 kan ook problemen opleveren. Dit kan PC Masters voor u controleren en de overstap naar het nieuwe besturingssysteem voor u in goede banen leiden.

Laat maar, ik geloof het wel, binnenkort wordt alles toch vervangen.

Dat is natuurlijk ook een optie. Het enige wat u misloopt zijn de nieuwe beveiligingsupdates. U loopt dus alleen een verhoogd risico op misbruik bij de nieuwe lekken en problemen. Dit zijn natuurlijk wel de exploitaties waar kwaadwillenden het eerst gebruik van maken omdat dit de hoogste kans op succes oplevert. De keuze is aan u.

Onder het motto Better safe then sorry kunt u het best even informeren naar de kosten. Deze vallen reuze mee! 

Stuur een mailtje naar info@pcmasters.nl en u krijgt een op maat gesneden prijsindicatie.


   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten