donderdag 1 juli 2010

Super tool voor thuiswerkers en mensen met meerdere computers

Het versturen van mailtjes met bestanden naar jezelf is verleden tijd. Er bestaat namelijk dropbox. Toch al een tijdje bezig en bewezen stabiel te zijn. Tijd dus om het als tip te geven!

Wat doet het?
Online ruimte bieden en via een tooltje een map op je pc(s) (en ook smartphones) maken die bestanden die je daarin stopt op iedere dropbox van jou synchroniseert en op de server bewaart. De bestanden kan je via je account overal online bereiken en worden automatisch bijgewerkt op al je geinstalleerde dropbox mappen op je computers.

Waar is het goed voor? 
Het is handig om op je werk en thuis dezelfde bestanden te hebben. Alles wat in die mappen zit wordt in principe automatisch ge-backupped en gesynchroniseerd met al je andere dropbox mappen. 
Je kan ook een map in je dropboxmap met iemand anders delen dus samen met die bestanden bezig zijn. Jij of de ander gooit een bestand in het gezamelijke mapje en iets later staat deze ook meteen bij jou op je harde schijf. Mogelijkheden zijn er genoeg, smartphones worden ook ondersteund.
Daarnaast hoef je dus nooit meer bestanden naar jezelf te mailen om thuis ermee verder te werken. Gooi ze gewoon in je dropbox mapje!  

Wat kost dit grapje dan?
Ik heb geen aandelen dropbox en verkoop ook niets van ze Het gaat er mij om dat het zinvol gratis is:
  
2 GB gratis, als je je aanmeldt via mijn link dan krijg je 2,25 GB ipv de 2 GB gratis.
 Via referrals en wat ander werk kan je in totaal tot 10 GB gratis een dropbox hebben. 

Ik gebruik het al een tijdje en heb enkele klanten dit ook geadviseerd. Soms leverde dat zelfs het uitsparen van een server in het IT park op. Die was dan niet nodig omdat dropbox in de behoefte voorzag.

Al met al de moeite waard om eens te proberen!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten